Májuskosár, mi az?

A májuskosarak megjelenése a lányos házak ablakában régi hagyománynak számít május elsején.

Mi az a májuskosár?Májuskosarat a fiúk küldenek szerelmüknek május elsején, átadása a komolyabb kapcsolat jele. A virágos kosarat ki kell tenni az ablakba, hogy hirdesse, az itt lakó lánynak udvarlója van. Mint a virágok általában, a kosarak színe is beszél, a kapcsolat státuszára utal. Ma már a színek szimbolikáját nem veszik annyira komolyan, kivéve egyet, a fehér szín a gyűrűs menyasszonyoké.

 

Jobbat úgysem írhatunk, mint Háger Józsi a Virágkötők Egyesületétől, így itt vannak az ő mondatai, olvassátok:
Tovább

Óriási siker a virágkötő szakmának!

Mezőffy_Tamás_európa_bajnok_virágkötőMezőffy Tamás Európa Kupa győztes virágkötő!

Mezőffy Tamás első helyet ért el a Genovában megrendezett Europe Cup – European Florist Championship 2016 európai virágkötészeti versenyen. A korábbi junior Európa bajnok és magyar bajnok a 22 fős mezőnyben két napon át 6 különféle feladatban mutatta meg tudását.
Az eredmény lenyűgöző, gratulálunk neki!

Nézzétek meg a versenyen készült munkáit, érdemes! A tovább után ott a galéria.

 

Tovább

Mestervizsga: teljesítve

 

Lia sikeresen elkészítette a virágkötő mestervizsga gyakorlati feladatait. Az idén az OMÉK keretein belül került sor a mestervizsga gyakorlati vizsgarészének lebonyolítására, amely során közel 30 kiállítási standot töltöttek meg virággal a vizsgázók. kb. 5 nm területen kellett 5 részfeladatból álló munkákat elkészíteni és elrendezni megadott idő alatt. A részfeladatok:

  1. téralkotás (1x1m alapterület, 2 m magasság)
  2. díszkoszorú (min.80 cm átmérő)
  3. asztaldíszítés (1 nm asztalfelület)
  4. menyasszonyi csokor
  5. kézben kötött csokor

A gyakorlati vizsgarész mellett több elméleti tárgyból is bizonyítani kellett a jelölteknek a tudásukat.  Lia ezeket a vizsgarészeket már korábban teljesítette, így számára ebben az évben a gyakorlati szakmai feladat jelentette a kihívást.

Mindenkinek köszönöm azt a sok-sok segítséget, amivel támogattatok 🙂

Tovább

Marsala, az év színe 2015

1mA Pantone ajánlásában 2015 hivatalos színe a Marsala.
„A természetesen robusztus és földes vörösborszerű Marsala gazdagabbá teszi az elménket, a testünket és a lelkünket, bizalmat és stabilitást ad. Finoman csábító árnyalat, mely melegségével átölel.” – Pantone

A Marsala eredetileg egy vörösbor neve, amit Szicíliában, a Marsala nevű kis városhoz közeli borvidéken készítenek. Erről kapta a nevét ez a vöröses barna árnyalat.
Pantone színkódja: 18-1438.

 

 

Tovább

Garázsvásárt tartunk!

2014. november 22-én, szombaton 8 órától garázsvásárt tartunk üzletünknél.
Őszi, adventi és karácsonyi dekorációs termékek, kaspók, gyertyák, selyemvirágok, szalagok… Átkutattuk raktárunkat és minden, amit csak találtunk – köztük számos valódi kincset is –  kiválogattunk Nektek.
Ha kézműveskedni szeretnél még karácsony előtt, számos hasznos terméket találhatsz nálunk ehhez. (Vagy az üzlet aktuális kínálatában.)

300,-, 500,-, 800,-, 1000,-Ft-os árak.
Némi ízelítő a Rátok váró termékekből.

Mindenkit várunk!